onderhoud latex kleidng

 

Onderhoudstips latex kleding


Aantrekken van rubber- en latex kleding

Als eerste strooi je een beetje talkpoeder (of Eros bodyglide®) als je geen talkpoeder wilt gebruiken) in de kleding, net zo veel dat er niets uitvalt als je het helemaal verdeeld hebt.
Gebruik nooit babyolie of iets dergelijks!!! Dit tast het rubber aan.
Dan poets je de buitenkant met skin bright® (witte) vloeistof, en daarna trek je het voorzichtig aan. Bij een broek of catsuit eerst een been, glad omhoog tot halverwege de dij, en dan het andere been, langzaam omhoog, totdat de broek je omsluit als een tweede huid. Trek niet een klein puntje omhoog, maar grote delen, of glij met je hand tussen materiaal en huid, en trek zo de kleding wat hoger. Als je gaat zweten, zit het zoals het zit, dus borsten “plakken” ook vast, en een bh hoeft dan dus ook niet.
Als alles aanzit, nogmaals poetsen met de skin bright® vloeistof en eventueel met siliconenspray op uitstekende delen zoals billen, borsten en bv bovenbenen nog een extra glansaccent leggen. Doordat de spray zich vermengt met de witte vloeistof heb je maar weinig spray nodig om er supershine uit te zien.

En dan weer uit... na het dragen
Na het uitgaan op een party of gewoon na het dragen van de kleding, moet de kleding worden uitgespoeld in lauw water. Dit om het zweet eraf te spoelen, en zeker als je bent uitgegaan, om de rookaanslag eraf te halen. Dit geeft een bruinige kleur aan het water, dus dan begrijp je ook waarom wij hier heel erg op hameren.
Wassen is het behoud van je kleding!
Is het heel vies, dan kun je een beetje biotex of woolite gebruiken.
Na het drogen (je hangt het gewoon aan de lijn, vinden de buren ook spannend) poeder je de binnenkant licht in met talkpoeder, en de buitenkant poets je wederom metskin bright® witte vloeistof.

Opbergen en bewaren van de kleding
Na het reinigen en poetsen van de kleding kun je een plastic zak of vuilniszak over de hanger doen, hangend opbergen is het beste, ook voor broeken. Door gebruik van een vuilniszak vermijd je voor een groot deel de invloed van (zon)licht. Bewaren is het beste in een donkere, koele kast, dus niet op een warme zolder.

(Zon)licht en warmte van bv kachels etc.:
Vermijd het hangen en bewaren in zonlicht en bij warmte, daar dit uitdroging veroorzaakt, wat niet meer is te herstellen. In eerste instantie ziet het eruit als wit uitgeslagen chocolade, daarna gaat het barsten en ziet het eruit als de Sahara die snakt naar water.
De enige remedie is dan nog om het artikel weg te gooien en bij de aanschaf van een volgend kledingstuk, dit alles wel te lezen, en voortaan koel alles gepoetst weg te hangen. Is het gebleven bij de wittige uitslag, dan kun je met siliconen spray of Flutschi het tijdelijk, dus bv als je uitgaat, wegpoetsen.

Reparaties en eventuele problemen
Bij sommige lichte kleuren kunnen onder invloed van zweet (bij een hoge Ph graad) of metalen sieraden, balustrades, bankjes etc. -in bv. een uitgaansgelegenheid- met name gemaakt van nikkel of koper, bruinige vlekken ontstaan.
Deze vlekken zijn een soort roest in het materiaal en verdwijnen niet meer. Na verloop van tijd worden ze wel weer lichter, en in het atelier hebben wij een chemisch goedje, waarmee het ook iets lichter wordt. Daar dit verschijnsel inherent is aan lichte kleuren en de combinatie van zweet en metaal, kunnen wij hier geen garantie op geven. Het gebeurt gewoon heel soms. Een waarschuwingslabel hangt aan de desbetreffende risico kleuren.
Op fabrieks- en maakfouten geven wij uiteraard wel garantie, en ook als een scheur of geknapte rits door eigen schuld is gebeurd, kunnen wij heel vaak de kleding op een zeer deskundige manier weer repareren.

Wij nemen ter reparatie uitsluitend in Biotex of Woolite gewassen kleding aan, om hopelijk begrijpelijke redenen.
Prijzen voor reparaties beginnen bij € 15 (vooruitbetaald)

Succes!

safe voor rubber, staat ook op het flesje.
- NIET sjorren aan de kleding om het hoger, strakker of whatever te krijgen. Als het scheurt heb je wel lekker veel ruimte, en niets langer om het lijf....
- NIET met scherpe nagels of voorwerpen teveel druk uitoefenen.
als je op een feest naar de wc gaat, trek de kleding met beleid omlaag, wacht tot je billen weer opgedroogd zijn van het zweet ( of neem een beetje talkpoeder mee:) en trek dan voorzichtig je kleding weer goed. Als je spanning voelt niet verder gaan. Vraag desnoods hulp aan een ander, maar forceer niets!
- NIET je kleding wassen is in mijn ogen een doodzonde voor de kleding!

Skintight wenst je veel plezier, en geloof ons,
 nothing feels better than skintight clothes!

skinbright en andere onderhoudsmiddelen kunt U vinden in onze webwinkel.

fotografie: winkelstraat.nl , catsuit long sleeves in zwart met wit, model 3025